Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
100 γρ μαργαρίνη
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 χούφτα σταφίδες
2 κ γλ κανέλα
200 γρ χαλβά βανίλια
σουσάμι
Δες πώς γίνονται τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια με χαλβά βανίλια
- Σοτάρω ελαφρά τα μήλα στη μαργαρίνη και μόλις μαλακώσουν (όχι πολύ, μη λιώσουν) προσθέτω τις σταφίδες, την κανέλα και τον χαλβά τον οποίο έχω θρυμματίσει με τα χέρια.
2. Ανακατεύω ελαφρά, κυρίως για να ενσωματωθεί ο χαλβάς βανίλια με τα υπόλοιπα υλικά δημιουργώντας μία υφή, απαλή σαν κρέμα.
3. Ανοίγω τα φύλλα κρούστας και παίρνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά, το διπλώνω στη μέση.
4. Τοποθετω μια κουταλιά γέμιση στη μικρή πλευρά του φύλλου αφήνοντας μερικά εκατοστά κενό στις άκρες.
5. Αρχίζω να ρολάρω αφού διπλώσω καλά και τα πλαϊνά του φύλλου, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να μου χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
6. Αλείφω τις φλογέρες με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και τις πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι.
7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι φλογέρες να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σερβίρισμα τις ραντίζω με λίγο μέλι. Τους ταιριάζεις απόλυτα.
Πηγή: mothersblog.gr