Νηστίσιμος χαλβάς στο ταψί με κρέμα, άρωμα πορτοκαλιού χωρίς λάδι! Μία υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο χαλβά πολυτελείας αλάδωτο, ιδανικό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Μπορείτε να την προσφέρετε για κέρασμα και σε όλη την οικογένεια!
Υλικά
Σιμιγδαλι 200 γρ χοντρό
Σιμιγδαλι 170 γρ ψιλό
Πορτοκαλι 600 γρ χυμό
Νερό 230 γρ
Ζαχαρη 400 γρ
Πορτοκαλι Ξύσμα από 1
Γάλα Αμυγδάλου 1 λίτρο
Κορν Φλαουρ 80 γρ
Ζαχαρ 150 γρ
Βανίλια 2
Κανελά για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας.
Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μετά από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!
Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!Καλή σας επιτυχία
Πηγή: daddy-cool.gr