ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι
10 αποξηραμένα σύκα
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλα
ελαιόλαδο
κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε, αποβραδύς, τα σύκα στο κρασί (όσο κρασί χρειάζεται για να σκεπάσει τα σύκα).
Αλατοπιπερώνουμε το τεμαχισμένο κουνέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Το λάδι στην κατσαρόλα να έχει κάψει και να μη το λυπηθούμε, βάζουμε αρκετό, να κάνει μια καλή στρώση.
Μετά απο λίγο ρίχνουμε και τα σύκα, χωρίς το κρασί.
Μόλις το κουνέλι αρχίσει να ψήνεται ρίχνουμε και το κρασί που είχαμε μουλιάσει τα σύκα για να σβήσουμε το κουνέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και είμαστε έτοιμοι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: alexandrakisfarm.com