Μία υγιεινή συνταγή για λαδερό αρακά, κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες. Η εκτέλεση είναι λίγο διαφορετική για να μη χαθεί η γλυκιά γεύση και το άρωμα του αρακά
Course: Κυρίως γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική, Νηστίσιμη, Υγιεινή, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη
Keyword: αρακάς, κοκκινιστός, λαδερός, πατάτες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 519 kcal
Συγγραφέας: Ευθύμης
Συστατικά
- 1/4κούπας ελαιόλαδο
- 1κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 1μεγάλο καρότο σε φέτες
- 4-5πατάτες (περίπου 1,5 κιλό) καθαρισμένες και κομμένες σε παχουλές φέτες
- 1/4κούπας πελτέ ντομάτας (αυτό που λέει διπλής συμπύκνωσης) ή μία κούπα ώριμη ντομάτα τριμμένη
- 1κουταλάκι ζάχαρη
- 4κούπες αρακά κατεψυγμένο (περίπου 800 γρ)
- 1/2κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ελιαόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και ανάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε τις πατάτες, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώστε με τόσο νερό όσο να σκεπάζει σχεδόν το φαγητό και φέρτε σε βρασμό.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και σκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να τρυπιούντε εύκολα με ένα πηρούνι.
- Προσθέστε τον αρακά, το μαιντανό και τον άνιθο και ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις
Αν χρησιμοιήσετε φρέσκο αρακά ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο.
Μία πρέζα ζάχαρη θα αναδείξει καλύτερα το χαρακτήρα του αρακά.
Πηγή: thehungrybites.com