Υλικά:
Για τα μελομακάρονα
6 φλ. μαλακό αλεύρι
3 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την γέμιση:
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και βάζετε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν και το σιμιγδάλι.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που ξεκολλάει από τον γάντζο του μίξερ.
Ανακατεύετε τα καρύδια με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι, την πλάθετε και κάνετε μία τρυπούλα στη μέση.
Γεμίζετε με το μείγμα των καρυδιών και ξαναπλάθετε δίνοντας τριγωνικό σχήμα.
Ψήνετε τα ισλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι:
Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό με το μέλι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξύλο της κανέλας για 7-8 λεπτά.
Ρίχνετε τα χλιαρά ισλί στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνετε λίγα λεπτά για να σιροπιαστούν.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε με τη σειρά στη πιατέλα.
Συνταγή: driskas.com