Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

16/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
5 φλυτζάνια του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ

2 πορτοκάλια τον χυμό και το ξύσμα
3 κουταλιές της σούπας κανέλλα και γαρύφαλλα σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπαίηκιν πάουντερ
1/2 χούφτα αλεύρι
1/2 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι:
1 κιλό μέλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε μια λεκάνη.
Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι και όταν ζεσταθεί ελαφρά το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά και όταν γίνουν μια μάζα που τρίβεται, διαλύουμε την ζάχαρη και το μέλι στη φωτιά με 1/2 ποτήρι νερό και μετά τα προσθέτουμε στο μίγμα λάδι-σιμιγδάλι που ετοιμάσαμε πριν.
Ανακατεύουμε πάλι με το χέρι και προσθέτουμε τα μισά κανελλογαρύφαλλα το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα και τέλος το μπέικι ανακατεμένο με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και μετά πλάθουμε τα μελομακάρονά μας, στρογγυλά ή οβάλ.

Βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας αραδιάζουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για 20 λεπτά.
Τα τελευταία 5 λεπτά δυναμώνουμε τον φούρνο για να πάρουν χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε το μέλι με το νερό σε μια κατσαρόλα να πάρουν2-3 βράσεις και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι(4-5 κομμάτια τη φορά).
Τα βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα για να μην σπάσουν και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με κανελλογαρύφαλλα και με λίγα χοντροκομμένα καρύδια.

Πηγή: oikohouse.wordpress.com – Φωτογραφία: fe-mail.gr

 

Previous Post

Σοκολατάκια Χριστουγεννιάτικα

Next Post

Νηστίσιμα αμυγδαλωτά

Next Post
Κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες

Νηστίσιμα αμυγδαλωτά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ