Υλικά
- 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
- 1 κουτ. σούπας πελτές
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
- αλάτι, μαυροπίπερο
Διαδικασία
Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.
Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.
Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.
Πηγή: www.gastronomos.gr