Υλικά
- 1 πακέτο κανταΐφι
- 150γρ. μαργαρίνη
- 50 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
Για την κρέμα
- 300γρ. κρέμα καρύδας
- 300γρ. χαλβά ταχινένιο με άρωμα βανίλιας
- λίγη κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το ξυλάκι κανέλας, το κόκκινο κρασί και το μέλι σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα δαμάσκηνα. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σουρώνετε σε ένα τρυπητό και κρατάτε το ζουμάκι από το βράσιμο.
Σε ένα μπολ βάζετε τον ταχινένιο χαλβά και τον λιώνετε με ένα πιρούνι να γίνει μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα καρύδας. Την αδειάζετε μέσα στο μπολ με τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε. Δουλεύετε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Ανοίγετε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξαίνετε με το χέρι σας να αφρατέψει. Δημιουργείτε δεκάξι φωλίτσες μικρές τυλίγοντας σαν σαλιγκάρι. Τις βάζετε σε ένα ταψί, λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε τις φωλίτσες κανταϊφιού.
Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Τοποθετείτε τις φωλίτσες σε πιατέλα και σε κάθε φωλίτσα βάζετε μία δύο κουταλιές της σούπας κρέμα χαλβά. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Βάζετε από πάνω τρία δαμάσκηνα και στο κέντρο λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο και έχετε το τέλειο νηστίσιμο επιδόρπιο.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή