Υλικά:
½ κιλό μπακαλιάρος,
1 αβγό,
1 φλιτζάνι αλεύρι,
ελαιόλαδο για τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Την προηγούμενη μέρα κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό, για να ξαλμυρίσει.
Φροντίζουμε ν’ αλλάξουμε το νερό κατά διαστήματα.
Την επομένη τον πλένουμε καλά, και τον καθαρίζουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αβγό χτυπημένο και λίγο νερό, ώσπου να γίνει χυλός και μέσα εκεί βουτάμε τα κομματάκια του μπακαλιάρου.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε πολύ ωραία με σκορδαλιά.
Πηγή: rethymnoguide.gr