Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Μισό κιλό σπανάκι
300 γρ. σέσκουλα
1 πράσο
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Λίγες καυκαλήθρες (αρωματικό χόρτο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Τα ψιλοκόβουμε, τα τρίβουμε με αλάτι και προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι. Σε ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο και στρώνουμε δύο-τρία φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε μεταξύ τους.
Στη συνέχεια βάζουμε εναλλάξ φύλλο και γέμιση. Στο τέλος προσθέτουμε δύο φύλλα λαδωμένα χωρίς γέμιση, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια χωρίς να κόβουμε τα φύλλα μέχρι κάτω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο βαθμούς. Ψήνουμε σχεδόν μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Τη μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας και τη συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Πηγή: tsemperlidou.gr