Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Για το νηστίσιμο κέικ λεμονιού θα χρειαστείτε

Υλικά για το κέικ

  • 400 γρ. ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ‏Καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ. ‏Άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. (το χυμό του) ‏Λεμόνι
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 ‏Λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
  • 100 γρ. ‏αλεσμένα αμύγδαλα

Υλικά για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ‏άχνη ζάχαρη
  • 5-6 κ.σ. ‏χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

1 Στο μίξερ χτυπάτε πολύ καλά το λάδι με την ζάχαρη για 5 λεπτά.

2 Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε.

3 Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού και πάλι ανακατεύετε.

4 Λαδώνετε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και βάζετε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνετε στους 160 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Για το γλάσο

5 Λιώνετε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι σε μπεν μαρι και αφού έχει ψηθεί το κέικ σας και το έχετε αφήσει να κρυώσει το περιχύνετε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο