Υλικά για 4-5 άτομα
1 1/4 κιλό (10 μέτριες) κόκκινες, αλλά σφικτές ντομάτες,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη,
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο,
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα,
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
Αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και το ταψί του φούρνου με αλουμινόχαρτο.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις απλώνετε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Τις ψήνετε για ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατούν ακόμη το σχήμα τους.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ζάχαρη, τα ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες με όσο χυμό κατέβασαν στο ταψί και 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοψήνετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25-30 λεπτά.
Περνάτε τμηματικά τη σούπα στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ, την ξαναζεσταίνετε στην κατσαρόλα και την σερβίρετε με κρουτόνια.
Πηγή: xrysessyntages.com