Σοκολατένια σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μπανάνα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 15 μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι μπερ
  • 10  κουτ. γλυκού μαρμελάδα μπανάνα
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αλείφουμε τα 5 μπισκότα με 1 κουτ. γλυκού μαρμελάδα.

Ακουμπάμε πάνω τους από 1 μπισκότο.

Τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Πιάνουμε με μια τσιμπίδα το κάθε σαντουιτσάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Μυστικά:

Γίνεται να τα φτιάξουμε με δύο μπισκότα αντί για τρία και μία στρώση μαρμελάδας. Απλώς θα είναι πιο μικρά.

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπισκότο θέλουμε, όπως και μαρμελάδα.
  • Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, μπορούμε να βουτήξουμε κάθε σαντουιτσάκι σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρό καρπό.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο