Υλικά:
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κιλό
Ταχίνι ¾ φλιτζανιού
Πορτοκάλια 4 – 5 (Ο χυμός τους)
Ζάχαρη ½ φλιτζάνι
Κονιάκ 1 ποτηράκι
Ξύσμα λεμονιού
Για τη γέμιση:
Μήλα 4 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του καφέ
Καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη 1 φλυτζάνι
Σταφίδα ξανθιά 1 φλιτζάνι
Ανθόνερο
Κανέλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μεγάλο μπολ το ταχίνι με το χυμό των πορτοκαλιών. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα).
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε χονδρό φύλλο και το απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Στρώνουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και το στρώνουμε επάνω από τη γέμιση. Ενώνουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας τα δύο φύλλα στα χείλη του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Πηγή: foodme.gr