Σταφιδόψωμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

  • 3 ποτήρια νερό ή χυμό φρεσκοστυμμένου πορτοκαλιού
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 500 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη ζάχαρη στο ελαιόλαδο και προσθέτετε το χυμό ή το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες.
  2. Το αλεύρι το προσθέτετε σταδιακά και λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια και τα τοιχώματα. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες, αφού τις αλευρώσετε.
  3. Πλάθετε τη ζύμη όπως θέλετε, σε φρατζόλες ή καρβέλια. Τοποθετείτε τα σταφιδόψωμα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 40′-45′.

Πηγή: icookgreek.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Σταφιδόψωμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλιά μαγιά ξερή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα ζεστό
300 γρ. σουλτανίνες (αν μπορείτε ψιλοκόψτε τις)
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και φτιάχνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα.

Ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να μην κολλάει άλλο.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.

Την κάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα.

Μετά προσθέτετε τις σταφίδες και ξαναζυμώνετε. Τα

ην ξανακάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει 20 λεπτά.

Την χωρίζετε στη μέση, κάνετε 2 στενόμακρα καρβέλια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ή σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.

Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμη μία ώρα.

Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες.

Πηγή: radicio.com

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σταφιδόψωμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλιά μαγιά ξερή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα ζεστό
300 γρ. σουλτανίνες (αν μπορείτε ψιλοκόψτε τις)
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και φτιάχνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα.

Ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να μην κολλάει άλλο.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.

Την κάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα.

Μετά προσθέτετε τις σταφίδες και ξαναζυμώνετε.

Την ξανακάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει 20 λεπτά.

Την χωρίζετε στη μέση, κάνετε 2 στενόμακρα καρβέλια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ή σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.

Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμη μία ώρα.

Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Σταφιδόψωμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλιά μαγιά ξερή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα ζεστό
300 γρ. σουλτανίνες (αν μπορείτε ψιλοκόψτε τις)
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και φτιάχνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα.

Ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να μην κολλάει άλλο.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.

Την κάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα.

Μετά προσθέτετε τις σταφίδες και ξαναζυμώνετε. Τα

ην ξανακάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει 20 λεπτά.

Την χωρίζετε στη μέση, κάνετε 2 στενόμακρα καρβέλια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ή σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.

Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμη μία ώρα.

Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο