Υλικά:
6 μπαρμπούνια μεγάλα
1 λεμόνι (τον χυμό του)
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια. Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε με το λάδι χτυπημένο ελαφρώς με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Ανεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνετε τα ψάρια να βράσουν στον ζωμό τους. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό. Πασπαλίζετε με δεντρολίβανο, αφήνετε άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρετε.
Συνταγή: thecookbook.gr