Υλικά
1 ½ φλ. ζάχαρη,
3 φλ. σιμιγδάλι,
6 φλ. νερό,
1 φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κ.λπ.),
2 φλ. αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας),
1 φλιτζανάκι ανθόνερο,
2-3 ξυλάκια κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα (αν θέλετε μπορείτε να τα ασπρίσετε πριν τα κόψετε) και αφήνετε κάποια ολόκληρα για το γαρνίρισμα.
Ετοιμάζετε σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο και βράζετε. Ρίχνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε να καβουρδιστεί σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνετε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να ξεκολλά ο χαλβάς από την κατσαρόλα. Το βάζετε σε φόρμα της αρεσκείας σας και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρετε και τον γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
Πηγή: xrysessyntages.com -Με τη Γιώτα Ηροδότου, Εκπαιδεύτρια μαγειρικής