Από τα πιο αγαπημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού, στηρίζεται απόλυτα στη φρεσκάδα και στη νοστιμιά των υλικών του. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πατάτες, κρεμμύδια, χρωματιστές πιπεριές, ντοματίνια κι ωραίο ελαιόλαδο συναντιούνται στο ταψί. Την ώρα που ψήνονται ανταλλάσσουν γεύσεις και αρώματα, κρατώντας το καθένα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Κανείς δεν λέει όχι σε ένα πιάτο μπριάμ. Μόλις βγει από το φούρνο το μόνο που του λείπει είναι ένα γενναίο κομμάτι φέτα.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 πατάτες
- 4 κρεμμύδια
- 5 κολοκυθάκια
- 12 ντοματίνια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.
- Βάλτε τα σε ένα ταψί, προσθέστε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, 125 ml ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Ανακατέψτε τα, απλώστε τα στο ταψί και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε τα στους 180ο C για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τα άλλα 20 λεπτά.
Πηγή: ethnos.gr