Δίπλες

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

1 κιλό μέλι

3 ποτήρια του νερού νερό

Τρόπος μαγειρέματος

1          Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει

2          Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στη συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι

3          Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν

4          Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν

5          Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι.

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο