ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.
Ρίχνω και τη βανίλια.
Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(αν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό.
Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
Χτυπάω τα μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο) πλήρες
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μελι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας!
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.
Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: daddy-cool.gr