Υλικά
500γρ. κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3 αβγά
½ λίτρο γάλα κρύο (ή λίγο παραπάνω)
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
400γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε την κολοκύθα σε ένα ταψάκι και την πασπαλίζετε με αλάτι. Την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε τη σάρκα και την αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου για να στραγγίξουν τα υγρά της.
Διαλύετε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τη μαγιά, την κολοκύθα, τον δυόσμο, το γάλα, τα αβγά, τη φέτα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Θα πρέπει να πάρετε έναν σχετικά σφιχτό χυλό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη γάλα.
Λαδώνετε με το μισό ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για μισή ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.
Tips
Μπορείτε να κάνετε την ίδια πίτα με οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό ή να προσθέσετε μόνο σοταρισμένο κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά, λουκάνικο, μανιτάρια ή ζαμπόν.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή