Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 κιλά αρνί ζυγούρι (μπροστινό)

μισό κιλό κρεμμύδια ξερά

6 ντομάτες αποφλοιωμένες, κόκκινες

2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι

κανέλα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 φλιτζάνια τσαγιού άγουρα σταφύλια

Χόρτα βρασμένα

Διαδικασία

Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2: Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 3: Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια.

Βήμα 4: Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τις τριμμένες ντομάτες και τ’ αφήνουμε στη φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

Βήμα 5: Προς το τέλος, ρίχνουμε τα χόρτα και το ζουμί από τα σταφύλια (που τα έχουμε περάσει από τρυπητό για να λιώσουν και να πάρουμε το χυμό τους), αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6: Το αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα είναι έτοιμο και σερβίρεται σε μπώλ, σκέτο ή με τηγανητές πιπεριές (γλυκές) και κολοκύθια.

Πηγή: nostimada.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 κιλά αρνί ζυγούρι (μπροστινό)

μισό κιλό κρεμμύδια ξερά

6 ντομάτες αποφλοιωμένες, κόκκινες

2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι

κανέλα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 φλιτζάνια τσαγιού άγουρα σταφύλια

Χόρτα βρασμένα

Διαδικασία

Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2: Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 3: Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια.

Βήμα 4: Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τις τριμμένες ντομάτες και τ’ αφήνουμε στη φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

Βήμα 5: Προς το τέλος, ρίχνουμε τα χόρτα και το ζουμί από τα σταφύλια (που τα έχουμε περάσει από τρυπητό για να λιώσουν και να πάρουμε το χυμό τους), αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6: Το αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα είναι έτοιμο και σερβίρεται σε μπώλ, σκέτο ή με τηγανητές πιπεριές (γλυκές) και κολοκύθια.

Πηγή: http://nostimada.gr/

 

Μοιραστείτε το άρθρο