Συνοδεύουμε με μια πατατοσαλάτα με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
60 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml λευκό γλυκό κρασό
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 10΄
Διαδικασία
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί.
Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 – 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι.
Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.
Στο ποτήρι
Όποιο λευκό κρασί μας αρέσει, αρκεί να μην είναι πολύ αρωματικό και να έχει υψηλή οξύτητα. Ένα Ασύρτικο ή μια καλοφτιαγμένη Ρετσίνα!
Πηγή: gastronomos.gr