Υλικά
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
30 γραμμ. μαϊντανό
1κ.σ. ρίγανη
½ κ.γλ. πάπρικα σε σκόνη
½ κ.γλ. κύμινο
Αλάτι
2 φέτες ξερό ψωμί ολικής άλεσης
2 αυγά 150 γραμμ.
Τυρί φέτα 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο απαλό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλένουμε καλά το μαϊντανό, ψιλοκόβουμε τον μισό και τον ρίχνουμε στον κιμά, ενώ τον υπόλοιπο τον κρατάμε κατά μέρος.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στον κιμά, μαζί με την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο απαλό και λίγο αλάτι.
Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε νερό, το στύβουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
Χωρίζουμε το τυρί φέτα σε 8 ίσα μέρη και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι στο κέντρο του κάθε μπιφτεκιού, κλείνοντάς το καλά για να σφραγιστεί.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20΄.
Σερβίρουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα εποχής.
ΣΧΟΛΙΑ:
Ο μοσχαρίσιος κιμάς ενισχύει τις αποθήκες σιδήρου και παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και άλλα συστατικά (π.χ. κρεατίνη) για την τόνωση του μυϊκού συστήματος.
Το ελαιόλαδο αναμειγνύεται μοναδικά με το κρεμμύδι και χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, προστατεύοντας από χρόνιες παθήσεις.
Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου ολοκληρώνεται με την παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β που ενισχύουν σημαντικά το νευρικό σύστημα και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πηγή: life2day.gr