Υλικά
500 γρ. καταΐφι
150 γρ. κεφαλοτύρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. κασέρι
200 γρ. φέτα
50 γρ. Μετσοβόνε
250 γρ. ζαμπόν
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
650 ml φρέσκο γάλα
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Χωρίζετε και απλώνετε το κανταΐφι με τα δάχτυλα σας για να αφρατέψει. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό κανταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών.
Σκεπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει) και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα.
Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αυγών – βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: icookgreek.com