Λέγεται Ζαν-Κλωντ Σβέντεμαν (γνωστός και ως κ. Γιάννης) και είναι Πρόεδρος του Συλλόγου “Αλσατία- Κρήτη” (ΑLSACE-CRÈTE)!
Ενός Συλλόγου που αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη Γάλλους και Έλληνες.
Ενός Συλλόγου που προσφέρει σημαντικό έργο στον τόπο μας αθόρυβα και δημιουργικά…
Παλιότερα είχε δωρίσει μέσω του Συλλόγου σημαντική ποσότητα ιατρικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, καθώς και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο σχολείο του Σίβα, προκειμένου να δημιουργηθεί αίθουσα Υπολογιστών.
Και αυτή τη φορά επανήλθε στηρίζοντας και πάλι το Κέντρο Υγείας Μοιρών.
Δώρισε ένα ΗΚΓΡΑΦΟ 12καναλο , ένα τροχήλατο μόνιτορ που είναι και πιεσόμετρο και οξύμετρο και μετράει και τη θερμοκρασία. Επίσης μπορεί να συνδεθεί και να ελέγχει τον καρδιακό Ρυθμό (ΗΚΓραφημα). Επίσης ένα οξύμετρο φορητό.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κ. Υ. Μοιρών ευχαριστεί τόσο τον κ. Γιάννη, όσο και το Σύλλογό του, που στηρίζει χρόνια τώρα έμπρακτα με δωρεές μηχανημάτων μεγάλης αξίας, που είναι απαραίτητα για το Κ. Υ. Μοιρών!
Ποιος είναι ο Ζαν-Κλωντ Σβέντεμαν
«Ο Ζαν-Κλωντ Σβέντεμαν πιο αληθινός και πολύτιμος φίλος της Κρήτης που έχω γνωρίσει», σύμφωνα με τον κ. Ηρακλή Γαλανάκη, το κείμενο του οποίου θα δανειστούμε για να δημοσιεύσουμε στη συνέχεια.
Συνταξιούχος σήμερα, υπήρξε επί σειρά ετών, καθηγητής Φιλολογίας σε ένα Λύκειο της περιοχής του Στρασβούργου.
Το Στρασβούργο, εν συντομία, για όσους δεν γνωρίζουν είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας που βρίσκεται βορειο-ανατολικά της Γαλλίας.
Κάτοικος Σίβα
Ο αείμνηστος πια Κωνσταντίνος Αργυράκης με τη σύζυγό του Καλλιόπη από τον Σίβα, θέλοντας να ανταποδώσουν την αγάπη και τη βοήθεια του Ζαν-Κλωντ Σβέντεμαν που τους είχε προσφέρει, του δώρισαν ένα μικρό αλλά πολύ ωραίο, για τη θέα του, χωράφι για να στήσει το αντίσκηνο ή να κτίσει ένα σπίτι αν θέλει.
Μικρό για οικοδόμηση, αλλά με τη βοήθεια του γιου τους, Νίκου Αργυράκη, βρήκε ένα πολύ μεγαλύτερο χωράφι η έκταση του οποίου επέτρεπε την οικοδόμηση.
Έτσι, έκτισε ένα μικρό, λιτό σπίτι, όπου μένει όταν έλθει με τη σύντροφό του, Τερέζα, η με τα παιδιά του ή με τους φίλους του ή και τα γρουπ για φεγγαροβραδιά στην ταράτσα.
Στο υπόλοιπο φύτεψε ελιές, αμπέλι και οπωροφόρα δένδρα.
Το λάδι που βγάζει το μοιράζει με τη βοήθεια του Νίκου στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.