Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ροφός με γλιστρίδα γιαχνί

27/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

6 χοντρές φέτες ροφού (ή άλλου ψαριού), µε το κόκαλο, βάρους περίπου

250 γρ. η καθεµία

1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, σε µικρά καρέ

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκοµµένο, ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισµένο

1 κιλό ώριµες ντοµάτες, ψιλοκοµµένες

1 κιλό γλιστρίδα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), σε µέτρια κοµµάτια

2 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε µια µεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε για 4 – 5 λεπτά ανά τρεις τις φέτες του ροφού, µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι να µαλακώσουν.

Τις βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Χωρίς να χαµηλώσουµε τη φωτιά, ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κρεµµύδι και το σοτάρουµε στο λάδι που έχει µείνει στο σκεύος για 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Προσθέτουµε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και ανακατεύουµε για 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουµε τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες µαζί µε τα υγρά τους, αφήνουµε να πάρουν µια βράση και µαγειρεύουµε έντονα για 3 – 4 λεπτά.

Προσθέτουµε τη γλιστρίδα, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο µέτριο και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά µε ξεσκέπαστο σκεύος.

Βάζουµε στην κατσαρόλα τις φέτες ροφού, απλωµένες σε µονή στρώση πάνω στο περιεχόµενο της κατσαρόλας.

Ραντίζουµε µε το χυµό λεµονιού και σιγοµαγειρεύουµε για 5 λεπτά ακόµη.

Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακινούµε το σκεύος και αποσύρουµε από τη φωτιά.

Σερβίρουµε αµέσως.

Πηγή: gastronomos.gr/

Previous Post

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Next Post

Εύκολος μουσακάς

Next Post
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Εύκολος μουσακάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ