Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολωμός με τυρί κρέμα και σπανάκι σε φύλλο

21/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 4 άτομα:

2 έτοιμα χοντρά φύλλα χωριάτικα για πίτα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

6 φλ. φρέσκο σπανάκι

220 γρ. τυρί κρέμα μαλακό

ξύσμα από μισό λεμόνι

400 γρ. (2 κομμάτια) σολωμός φιλέτο χωρίς δέρμα

αλάτι-πιπέρι

1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Αλατοπιπερώνουμε το σολωμό.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει, για 5′.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι και το σωτάρουμε να μαραθεί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα το μεταφέρουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
  5. Σε ένα μπολ μαλακώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα με το ξύσμα και προσθέτουμε το λιωμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
  6. Παίρνουμε κάθε φιλέτο σολωμού, απλώνουμε μια παχιά στρώση γέμισης στη μια πλευρά και το τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου, με τη γέμιση προς τα κάτω.
  7. Κλείνουμε το σολωμό σαν πακέτο με τη ζύμη και τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί με χαρτί ψησίματος, με την ένωση από την κάτω πλευρά. Χαράσουμε 2-3 φορές την επιφάνεια και αλείφουμε με το αυγό.
  8. Ψήνουμε για 30′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα με σπανάκι (αν μας περίσσεψε)!

Πηγή: syntagesmekefi.gr

 

Previous Post

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Next Post

Κεφτέδες αυγολέμονο

Next Post
Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

Κεφτέδες αυγολέμονο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ