Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σταφιδωτά Σητείας

05/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)
0
SHARES
Share on Facebook

Για την ζύμη:

3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια ζάχαρη

1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι

1/2 ποτήρι τσικουδιά

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 φακελάκι baking powder

1 κιλό και μια χούφτα αλεύρι (περίπου)

Για την γέμιση:

½ κιλό σταφίδες

1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1-2 κουτ. σούπας μέλι

250γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ή ανάμεικτα

125γρ. σουσάμι καβουρντισμένο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι

Λίγη κανέλλα σε σκόνη

Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τη σταφίδα να μουλιάσει μέσα σε νερό για να ετοιμάσετε αργότερα τη γέμιση.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθεί. Σε ξεχωριστό μπολ βάζετε την τσικουδιά και το χυμό του πορτοκαλιού και διαλύετε μέσα  τη σόδα και το baking powder ανακατεύοντας με κουτάλι. Ρίχνετε το αφρίζον μίγμα στο μπολ  με το λάδι και την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν κι αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το ζυμάρι σας να γίνει μαλακό και να πλάθεται εύκολα στα χέρια μας. Το αφήνετε να ξεκουραστεί και ασχολείστε με τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Καβουρντίζετε ελαφρά το σουσάμι. Ψιλοκόβετε τα καρύδια ή τα κοπανάτε στο γουδί. Στραγγίζετε κι αλέθετε τη σταφίδα και ανακατεύετε μέσα τα καρύδια, τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ελαιόλαδο, το μέλι και το σουσάμι.

Παίρνετε λίγη από τη ζύμη, την ανοίγετε με στο χέρι μας σαν βαρκάκι, παίρνετε με ένα κουταλάκι και προσθέτετε λίγη γέμιση μέσα και μετά το κλείνετε. Τα φτιάχνετε όλα καθ’ αυτό τον τρόπο. Τα κεντάτε αν θέλετε από πάνω με το ειδικό εργαλείο ή απλώς τα τσιμπάτε με πιρούνι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 20′-30′ μέχρι να ξανθύνουν όμορφα τα σταφιδωτά. Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φιλέ αμυγδάλου πριν τα ψήσετε.

Πηγή: sweetly.gr

 

Previous Post

Νηστίσιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Next Post

Χαλβάς Φαρσάλων

Next Post
Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)

Χαλβάς Φαρσάλων

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ