Σαγανάκι με σουτζούκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Περιεχόμενα

Υλικά για 4 άτομα

§                180 γραμμάρια σουτζούκι πολίτικο κομμένο σε φετάκια (και χωρίς τη μεμβράνη)

§                4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

§                1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες

§                4 αυγά

§                150 γραμμάρια ανθότυρο

§                2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

§                2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

§                2-3 φύλλα αρωματικό της αρεσκείας μας: βασιλικό ή δυόσμο

§                αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

§                Βάζουμε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά.

§                Ρίχνουμε τα κομμάτια από το σουτζούκι πολίτικο και τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές (υπολογίστε 1 λεπτό και για τις δύο πλευρές – παίρνει αμέσως χρώμα γιατί είναι φρέσκο λουκάνικο).

§                Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις ροδέλες πιπεριάς.

§                Μετά από 2 λεπτά σπάμε στο τηγάνι 4 αυγά μάτια και αλατοπιπερώνουμε.

§                Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.

§                Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ανθότυρο, τα φύλλα αρωματικού επιλογής μας σε κομματάκια και το πετιμέζι.

§                Μετά από ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: cookingreece.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο