Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμάρι γεμιστό

02/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Καλαμάρι γεμιστό
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για το καλαμάρι

200 γρ. τριμμένο τυρί (φέτα ή γραβιέρα)

1 φρέσκο κρεμμύδι μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

πιπέρι

5-6 λιαστές ντομάτες στραγγιγμένες από το πολύ λάδι τους και ψιλοκομμένες

4 μεγάλα και καθαρισμένα καλαμάρια

ελαιόλαδο για πασπάλισμα

Για την σαλάτα

2 μέτρια φινόκιο

ξύσμα από 2 λάιμ

χυμό από 1 λάιμ

1-2 κ.σ μέλι

λάδι για πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

Για την πέστο

1 σκ. σκόρδο

6 κ.σ ελαιόλαδο

1 χούφτα  κάσιους (40 γρ.)

1 χούφτα βασιλικό, μόνο τα φύλλα (50 γρ.)

1 χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη  (2 κ.σ.)

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φέτες λάιμ

φέτες ψωμιού με προζύμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το καλαμάρι

Βάζουμε την γκριλιέρα μας να κάψει στη φωτιά

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε ελαφρά

Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας πάνω σε απορροφητικό χαρτί και πιέζουμε από πάνω με άλλο ένα κομμάτι χαρτιού, ώστε να φύγει η πολύ υγρασία

Μοιράζουμε τη γέμιση στα καλαμάρια μας και με μία οδοντογλυφίδα κλείνουμε το άνοιγμα του κάθε καλαμαριού

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνουμε στην γκριλιέρα μας

Ψήνουμε για 1,5 λεπτό από την κάθε μεριά (αν ξεφύγουμε στον χρόνο, θα πρέπει να τα ψήσουμε για 30 ολόκληρα λεπτά, ΔΕΝ υπάρχει μέση λύση)

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο

Για την σαλάτα

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τη βάση από τα φινόκιο και κρατάμε τα τρυφερά πράσινα φύλλα για γαρνίρισμα στο τέλος.

Κόβουμε το κάθε φινόκιο στη μέση, αφαιρούμε τα πρώτα εξωτερικα φύλλα αν φαίνονται μαραμένα και κόβουμε τα υπόλοιπα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι  (αν έχουμε Μαντολίνο ακόμα καλύτερα)

Στο σκεύος που θα σερβίρουμε προσθέτουμε, τα φύλλα και τις φέτες από τα φινόκιο,  το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από 1 λάιμ, 1-2 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μαριναριστούν καλά τα λαχανικά μας.

Για την σάλτσα πέστο

Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να  διαλυθεί το σκόρδο

Προσθέτουμε τα κάσιους, τον βασιλικό και χτυπάμε

Τέλος, ρίχνουμε και την παρμεζάνα και χτυπάμε για 5-10 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται αλάτι και πιπέρι

Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια πάνω από την σαλάτα. Γαρνίρουμε με ψωμί και φέτες λάιμ. Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα πέστο

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Previous Post

Νηστίσιμη πίτσα

Next Post

Ρεβιθάδα στη γάστρα

Next Post
Κεφτέδες νηστίσιμοι με φακές

Ρεβιθάδα στη γάστρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ