Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη πίτσα

02/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεφτέδες νηστίσιμοι με φακές
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Previous Post

Κεφτέδες νηστίσιμοι με φακές

Next Post

Καλαμάρι γεμιστό

Next Post
Καλαμάρι γεμιστό

Καλαμάρι γεμιστό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ