Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο

20/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για την πίτα

2 φύλλα σφολιάτα

1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

½ φλιτζάνι γάλα

1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί

Για τη γέμιση

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα, ζεστό

350γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη

250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

½ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη γέμιση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει ελαφρώς.

Προσθέτετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, έντονα και σταθερά ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι πριν προσθέσετε την επόμενη.

Στο τέλος θα έχετε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή.

Προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, το δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Λαδώνετε καλά ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 26εκ. και στρώνετε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους.

Αδειάζετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας.

Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο.
Ψήνετε την πίτα για 1 ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της.

Τη σερβίρετε χλιαρή.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Previous Post

Ρολάκια με κιμά

Next Post

Πίτες σφακιανές

Next Post
Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα

Πίτες σφακιανές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ