Καιρός: Στους 18 °C η θερμοκρασία στη Μεσαρά, σήμερα Πέμπτη

5 λεπτά ανάγνωσης

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τοπικές βροχές στα δυτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς το βράδυ θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς το βράδυ θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-02-2024
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, που από το βράδυ στα δυτικά θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καιρός: Στους 18 °C η θερμοκρασία στη Μεσαρά σήμερα Τρίτη

4 λεπτά ανάγνωσης

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στη Θράκη νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-02-2024
Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο