Υλικά:
500 γρ. πένες,
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο,
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ,
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρέ,
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκοµµένες,
2 κ.σ. κάππαρη,
1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκοµµένες,
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη,
αλάτι,
πιπέρι
Για τη σος:
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι λευκό,
1 κ.σ. μουστάρδα,
1 κ.γλ. ζάχαρη,
1/3 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και τη μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, ώστε να πυκνώσει η σος.
Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: spirossoulis.com