Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα βερίκοκο με γλυκό κρασί

07/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σαλάτα με φρούτα και γιαούρτι
0
SHARES
Share on Facebook

υλικά

1 κ. ώριμα βερίκοκα

3 φλ.τσ. ζάχαρη

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 φλ.κ. Σάμος Anthemis*

3-4 γαρύφαλλα

παρασκευή

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κύβους περίπου 1.5 εκ.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο μαζί με τη ζάχαρη, το γλυκό κρασί και τα γαρύφαλλα.

Αφήνουμε να πάρουν βράση ενώ ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συγχρόνως, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λυώνουμε ελαφρά τα φρούτα πιέζοντας με το εργαλείο του πουρέ μέσα στην κατσαρόλα (εκτός αν μας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια φρούτου μέσα).

Συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά ενώ ανακατεύουμε συχνά, και συνέχεια όταν η μαρμελάδα αρχίσει να πήζει.

Τότε προσθέτουμε το λεμόνι. Οταν αποκτήσει την υφή αραιού ζελέ, στα 6′-7′ περίπου από την έναρξη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα γαρύφαλλα.

Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμη, έχουμε βάλει από πριν ένα πιατάκι στην κατάψυξη.

Ρίχνουμε σ’ αυτό μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 2′.

Σπρώχνουμε λίγο τη μαρμελάδα με το δάχτυλό μας: αν μείνει εκεί που τη σπρώξαμε είναι έτοιμη, ενώ αν απλώσει αμέσως, χρειάζεται να τη βράσουμε μερικά λεπτά ακόμη.

Προσοχή, όμως, γιατί δεν πρέπει να παραβράσει.

Την φίνα αυτή μαρμελάδα μπορούμε να τη σερβίρουμε και σαν επιδόρπιο, με εκλεκτό στραγγιστό γιαούρτι ή δίπλα σε παγωτό βανίλια, με καβουρδισμένα αμύγδαλα, συνοδεύοντας το επιδόρπιο με το γλυκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε.
* κατά προτίμηση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα άλλο γλυκό κρασί Σάμος ή και Μοσχάτο Ρίου Πατρών.

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Παγωτό φιστίκι

Next Post

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ