Υλικά
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
2 μελιτζάνες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 έτοιμο φύλλο χωριάτικης ζύμης για πίτες
50 γρ κουκουνάρι
2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. ψαλιδισμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
2 κ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Λαδώνουμε ελαφρά μια αντικολλητική ταρτιέρα, την πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και το δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και απλώνουμε ομοιόμορφα κι ακτινωτά τις μελιτζάνες που έχουμε σοτάρει, αλατοπιπερώνουμε καλά, σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο της ζύμης.
Το λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε την ταρτιέρα σε προθερμασμένο, στους 180ο C, φούρνο και ψήνουμε την τάρτα για 35-40 λεπτά.
Την ώρα που θα τη σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και την πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος να τρίψουμε πάνω από την αναποδογυρισμένη τάρτα λίγη φέτα ή λίγη παρμεζάνα.
Πηγή: athinorama.gr