Συστατικά
3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
400 γρ. ζάχαρη
250ml νερό
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος μαγειρέματος
1 Φρόντισε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. Πλύνε καλά και κόψε σε φέτες 1 εκατοστού
2 Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε το πορτοκάλι, σκεπάζοντας τον πάτο της κατσαρόλας
3 Χαμήλωσε πολύ τη φωτιά και άφησε τα πορτοκαλάκια σου να γλασαριστούν για 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάλε σε πιατέλα και άφησε να στραγγίξουν
4 Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοίμασε τη σοκολάτα. Λιώσε σε μπεν μαρί ανακτεύοντας ανά διαστήμα, να λιώσει τελείως. Πρόσθεσε και το βούτυρο
5 Βούτα μία, μία τις φέτες το πορτοκάλι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και άφησε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα
6 Αφού σφίξει ξανά η σοκολάτα μπορείς να σερβίρεις
Πηγή: tlife.gr