Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ.. Ένα ελαφρύ πεντανόστιμο φαγητό συνοδευμένο από ένα απλό πιλάφι ή τις ταπεινές πατατούλες τηγανιτές … Τόσο απλό αλλά τόσο υπέροχο φαγητό …
Υλικά συνταγής
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα κάθετα στη μέση
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 ζωμό Κότας
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
2 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Λίγο αλεύρι
2-3 κ.σ. μαργαρίνη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα φιλέτα μας , τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε ζεστό λάδι στο τηγάνι και μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λ περίπου.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το 1/2 κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζωμό κότας και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να μισό- καλύψει τα φιλέτα κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25- 30 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο, προσθέτουμε το θυμάρι, τη κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα.
Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν (χωρίς να κοχλάσουν) για άλλα 5-10 λ περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό και το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
[*] Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος με γάλα και συμπληρώστε 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα.
Πηγή: sintayes.gr