Κολοκυθοανθοί ομελέτα

1 λεπτά ανάγνωσης

*Υλικά:

30 μικρούς κολοκυθοανθούς

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

2 αυγά

λίγη κρέμα γάλακτος

δυόσμο ξηρό

πιπέρι

αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Αφού αφαιρέσουμε τον στήμονα των ανθών, τους πλένουμε και τους απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.

Χρησιμοποιώντας μια σανίδα κοπής, τους κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους ανθούς. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαραθούν (μην τους παραψήσετε!).

Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με λεμονάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, για το τηγάνισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο ή μόνο ελαιόλαδο.

Πηγή: alwayshungry.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κολοκυθοανθοί ομελέτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

– 10 κολοκυθοανθούς

– 4-5 μεγάλα αυγά

– 2 κουταλάκια κάπαρη

– ελαιόλαδο

– αλάτι

– πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά αφαιρούμε με προσοχή τους στήμονες από τους κολοκυθοανθούς.

Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο προσθέτουμε ελαιόλαδο και θερμαίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Το ελαιόλαδο θέλουμε ίσα ίσα να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού.

Με προσοχή τοποθετούμε τους κολοκυθοανθούς και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν.

Αν χρειαστεί τους γυρνάμε πλευρά και ελέγχουμε να έχει μαλακώσει το κάτω μέρος τους, που είναι πιο χοντρό.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε μαζί με την κάπαρη στο τηγάνι.

Tip: προσοχή, πρέπει να έχετε ξεπλύνει καλά την κάπαρη με νερό γιατί είναι πολύ αλμυρή.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται στα πλάγια και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 ºC για 10 λεπτά.

Tip: στον φούρνο μπαίνουν μόνο τα μεταλλικά τηγάνια που δεν έχουν πλαστικά μέρη.

Αφαιρούμε την ομελέτα με τους κολοκυθοανθούς από τον φούρνο και την σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Πηγή: alwayshungry.gr

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο