Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

Για τα καλαμαράκια με σπανάκι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

4 μέτρια πράσα σε φέτες

4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες

4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες

1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 kg σπανάκι χοντροκομμένο

2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο

Λίγο φρέσκο δυόσμο

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλ. ρύζι γλασέ

1 φλ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 ζουμερό λεμόνι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα Καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό για τα καλαμαράκια με σπανάκι.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά από το σπανάκι.

Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

Για τα καλαμαράκια με σπανάκι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

4 μέτρια πράσα σε φέτες

4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες

4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες

1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 kg σπανάκι χοντροκομμένο

2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο

Λίγο φρέσκο δυόσμο

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλ. ρύζι γλασέ

1 φλ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 ζουμερό λεμόνι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα Καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό για τα καλαμαράκια με σπανάκι.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά από το σπανάκι.

Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε ,τα πλένουμε ,και τα κόβουμε .
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε [προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους]

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες ,το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά] και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό ,και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο .
Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα .Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε ,τα πλένουμε ,και τα κόβουμε .
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε [προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους]

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες ,το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά] και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό ,και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο .
Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα .Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Καλαμαράκια με σπανάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε (προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους).

Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα.

Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Μοιραστείτε το άρθρο