Μακαρονάδα με σπαράγγια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα (κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών και στη συνέχεια «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 60 ml κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Διαδικασία

  1. Για την μακαρονάδα με σπαράγγια ξεκινάμε και βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα σπαράγγια στα δύο και τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  3. Τα σουρώνουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με το σκόρδο για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  6. Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης – Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μακαρονάδα με σπαράγγια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  •  2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα (κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών και στη συνέχεια «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές)
  •  2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  60 ml κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Διαδικασία

  1. Για την μακαρονάδα με σπαράγγια ξεκινάμε και βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα σπαράγγια στα δύο και τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  3. Τα σουρώνουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με το σκόρδο για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  6. Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης – Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο