ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαλιγκάρια καθαρισμένα
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
5-6 κολοκυθάκια μικρά
3 πατάτες
10 ντοματίνια
λάδι
αλατοπίπερο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά μου.
Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Κόβω τις άκρες απ’ τα κολοκυθάκια και τα χαράζω με το μαχαίρι στη μέση, χωρίς να τα κόψω τελείως.
Κόβω τις πατάτες στα τέσσερα.
Κόβω τη μελιτζάνα σε μεγάλους κύβους.
Ζεσταίνω λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω τα λαχανικά (εκτός απ’ τη ντομάτα) για να τσιγαριστούν 5 λεπτά.
Ρίχνω τα σαλιγκάρια, τα ντοματίνια, ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνω κι αφήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα λαχανικά (30-45′).
Για να μην κολλήσει το φαγητό, ΔΕΝ ανακατεύω με κουτάλα γιατί τα λαχανικά θα λειώσουν, απλά ανασηκώνω την κατσαρόλα και την κουνάω λίγο κυκλικά (με προσοχή μη χυθούν λάδια κλπ.).
Μόλις “μελώσει” η σάλτσα, δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι – αν χρειάζεται.
Σερβίρω σε βαθιά πιάτα, με ψωμάκι και φέτα.
Και βάζω απαραιτήτως ένα κενό πιάτο για τα άδεια κελύφη των σαλιγκαριών.
Πηγή: snailstails.blogspot.gr