Μυζηθροπιτάκια με μέλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για τη ζύμη

1 ποτήρι νερό

½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Αλεύρι ( όσο πάρει )

1 σφηνάκι ρακή

Αλάτι

Για τη γέμιση

300 γραμμ.  μυζήθρα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.

Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια τη μυζήθρα.

Παίρνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε, αφού ρίξουμε από πάνω λίγο μέλι.

Πηγή: koolnews.gr – Συνταγή Μυρσίνη Λαμπράκη

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
2 αβγά
½ κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού λάδι
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
2 αβγά
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο ψιλοκομμένο
δυόσμο
Μέλι

Εκτέλεση:

Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη
μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό
δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
2 αβγά
½ κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού λάδι
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
2 αβγά
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο ψιλοκομμένο
δυόσμο
Μέλι

Εκτέλεση:

Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη
μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό
δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
2 αβγά
½ κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού λάδι
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
2 αβγά
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο ψιλοκομμένο
δυόσμο
Μέλι

Εκτέλεση:

Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη
μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό
δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλεύρι (όσο πάρει)

1 σφηνάκι ρακή

1 πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση:

300 γρ. μυζήθρα

1 κ.γ. κανέλα *

2 κ.σ. ζάχαρη *

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

μέλι για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.

 

Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.

Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με λίγο μέλι.

* Προαιρετικά: Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε δυόσμο. Σε αυτή τη περίπτωση, παραλείπετε τη ζάχαρη και τη κανέλα.

Πηγή: sintayes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο