Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια στηθοπλευρά με κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
2 καρότα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
3 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο.
Ρίξτε στη γάστρα τα κομμάτια του κρέατος και την πάπρικα. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αλατίστε και προσθέστε στη γάστρα τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και 1 λίτρο ζεστό νερό.
Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2,5 ώρες.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: ethnos.gr