Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ

Καυτό καλοκαίρι για το Κυπριακό – Ερντογάν: Αδύνατη η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο

17/05/2021
in ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
0
Καυτό καλοκαίρι για το Κυπριακό – Ερντογάν: Αδύνατη η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο

Turkish President Tayyip Erdogan addresses members of his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Parliament in Ankara, Turkey, October 28, 2020. Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.

0
SHARES
Share on Facebook

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος για το Κυπριακό στον απόηχο της άκαρπης άτυπης πενταμερούς της Γενεύης λόγω της τουρκικής και τουρκοκυπριακής αδιαλλαξίας για «λύση» δύο κρατών.

Στα Κατεχόμενα για να γιορτάσει… την εισβολή του Αττίλα

Στο πλαίσιο αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Κατεχόμενα της Κύπρου στις 20 Ιουλίου προκειμένου να παραστεί τους εορτασμούς του ψευδοκράτους για τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα το 1974.

Ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sabah, έκανε επίσης λόγο για αμφιλεγόμενη στάση της ΕΕ και προσέγγιση του ΟΗΕ για «κατάργηση των εγγυήσεων της της Τουρκίας και απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο».

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να προαναγγέλλει αλλαγή πολιτικής κι ένα «καυτό» καλοκαίρι φέτος για το Κυπριακό, ενώ στον τίτλο της η εφημερίδα αναρωτιέται αν η Τουρκία «ανοίγει νέο κεφάλαιο στην εξωτερική πολιτική;» και αναφέρεται σε δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο Ερντογάν στη δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους για ανταλλαγή ευχών για καλό Μπαϊράμι.

Δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα του Ερντογάν

«Ένα άλλο θέμα στην ατζέντα της τηλεφωνικής μας συνομιλίας με τον πρόεδρο Ερντογάν ήταν η Κύπρος. Η αποτυχία στη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη στα τέλη Απριλίου δεν φαίνεται να έκαμψε την αποφασιστικότητα του Ερντογάν. Οι παρατηρήσεις του πρόκειται να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην εξωτερική πολιτική, καθώς συζητήσαμε περί της θέσης της Τουρκίας και ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η προσέγγιση της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών για άρση του καθεστώτος της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας, για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και για εγγυοδοσία της ΕΕ στο θέμα ασφάλειας στην Κύπρο».

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού εξέφρασε την απόλυτη αντίδρασή του στην αντιφατική στάση της ΕΕ και στο γεγονός ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν ταχθεί με το μέρος της Ε/Κ πλευράς και αδιαφορούν για την ΤΔΒΚ, προχωράει ένα βήμα παραπέρα ως προς τη θέση της Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο:

Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο στο έλεος των Ελληνοκυπρίων

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στο έλεος των οχλήσεων των Ελληνοκυπρίων. Δεν μπορεί καν να υπάρχει πρόταση για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων. Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία μας με χώρες σε διεθνή φόρα τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι στιγμής, η στάση τους προς το ψευδοκράτος υπήρξε σαφής, αλλά θα επιδιώξουμε τα δικαιώματα του τ/κ λαού στο έπακρο. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών».

«Είναι γνωστό ότι μια νέα διάσκεψη κορυφής για το Κυπριακό προγραμματίζεται στη Γενεύη ή στη Νέα Υόρκη τους επόμενους μήνες. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται στο ψευδοκράτος για την ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ στις 20 Ιουλίου, (σ.σ. όπως αποκαλούν την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο), η οποία συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών των μουσουλμάνων».

Πηγή: in.gr

Previous Post

Μεσαρά: Ξερίζωσαν οι παραγωγοί ντομάτας στο Τυμπάκι αφού το προϊόν εδώ και καιρό είναι στα αζήτητα

Next Post

Εμβόλιο Covid-19: Στο 80% η αποτελεσματικότητα μετά την πρώτη δόση

Next Post
«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: Μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με την πρώτη δόση – Ποιος ο κίνδυνος μεταλλάξεων

Εμβόλιο Covid-19: Στο 80% η αποτελεσματικότητα μετά την πρώτη δόση

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ