Συνταγή
Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο
Για τη γέμιση
- ½ κιλό ρύζι γλασέ
- Λίγο ελαιόλαδο
- 3-4 κρεμμύδια τριμμένα
- Αποξηραμένος δυόσμος
- Αλατοπίπερο
- Καρύδι σπασμένο
- Ντομάτα τριμμένη
- Ζωμό κοτόπουλο για το μαγείρεμα
- Ανθόγαλο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα ζεματάμε για 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Λαδώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας και στρώνουμε λαχανόφυλλα για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες.
Παίρνουμε τα λαχανόφυλλα, αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
Ντρεσάρουμε κυκλικά τους ντολμάδες.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα τους ντολμάδες και βάζουμε ένα πιάτο για καπάκι ακριβώς από πάνω.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και κατά διαστήματα την κουνάμε.
Αφού ψηθούν σερβίρουμε με ανθόγαλο.
Πηγή: arolithos.com