Υλικά
Ρυζι ½ κιλό για πιλάφι
Αρακας ½ κιλό
Καρότο 2
Ντοματα 2
Κρεμμυδι 1
Άνηθος ½ ματσάκι
Αλατι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε σακούλα ειδική για τον φούρνο.
Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170ο για 1 ώρα.Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρετε ζεστό.