Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
1 κρεµµύδι µεγάλο, σε φέτες
5-6 κρεµµυδάκια φρέσκα, µαζί µε λίγο από το πράσινο µέρος τους, ψιλοκομμένα
1 µαραθόριζα, σε φετούλες
2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
1 µατσάκι µυρώνια ψιλοκοµµένα
1 µατσάκι καυκαλήθρες ψιλοκοµµένες
1 φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι τραχανά λαχανικών νηστίσιµο ή πλιγούρι
2-3 κουτ. σούπας σουσάµι
αλάτι, πιπέρι ψιλοκοµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέτριας δυσκολίας
Βήμα 1
Αφού πλύνετε, καθαρίσετε και κόψετε τα λαχανικά σας όπως περιγράφεται στα υλικά, βάζετε σε µια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα µισό φλιτζάνι ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το κρεµµύδι και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτετε τη µαραθόριζα και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισµα µέχρι να µαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Σβήνετε µε το κρασί και µετά από λίγο προσθέτετε τον τραχανά ή το πλιγούρι. Ρίχνετε και λίγο νεράκι επιπλέον. Όταν η γέµιση στεγνώσει από τα υγρά, καθώς ο τραχανάς ή το πλιγούρι θα τα απορροφήσουν, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε τα ψιλοκοµµένα µυρώνια και τις καυκαλήθρες και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεµα.
Βήμα 4
Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε πάνω του το πρώτο φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του. Στρώνετε τα υπόλοιπα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα µε πινέλο.
Βήμα 5
Απλώνετε το µίγµα της γέµισης πάνω από τα στρωµένα φύλλα και φέρνετε από πάνω όσα εξέχουν από το ταψί. Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα και σουρώνοντάς τα ελαφρά για να µην εξέχουν από το ταψί.
Βήμα 6
Χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια, τη ραντίζετε µε κρύο νεράκι, την πασπαλίζετε µε το σουσάµι και την ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.
Πηγή: daddy-cool.gr