Υλικά συνταγής
400 γρ. ζυμαρικό πέννες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. γαρίδες (μεγάλου μεγέθους κατά προτίμηση) καθαρισμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
400 γρ. ντομάτες φρέσκες τριμμένες
400 γρ. (1 κουτί) ντοματάκια κονκασέ
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα, φύλλα φρέσκου βασιλικού, επιπλέον νιφάδες κόκκινου πιπεριού για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις πέννες σας “αλ τέντε”, σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τις βράσατε, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις πασπαλίζετε με 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι και τις για 3 λ περίπου και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθούν και γίνουν ροζ. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
Επιστέφετε το τηγάνι στη φωτιά, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και ρίχνετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά και γίνει διάφανο. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ περίπου μέχρι να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του.
Προσθέτετε τις τριμμένες φρέσκες ντομάτες, τα ντοματάκια κονκασέ, το βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 8-1ο λ. Αφαιρείτε το καπάκι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 4 λ περίπου ή μέχρι να έχετε πηχτή σάλτσα.
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις γαρίδες, τις βρασμένες πέννες και μερικές κ.σ. από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε απαλά, μέχρι να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα οι γαρίδες και οι πέννες.
Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας γαρνιρισμένο με όλα ή κάποια από τα υλικά που σας προτείνουμε.
Πηγή: gimmesomeoven.com